Свет

Француска полиција истражује претње смрћу тројици израелских спортиста на Олимпијади

Израелски министар спољних послова Израел Кац упозорио је истога дана француског колегу о потенцијалној завери коју наводно подржава Иран и која је усмерена на израелске спортисте и туристе током Олимпијских игара у Паризу
Француска полиција истражује претње смрћу тројици израелских спортиста на Олимпијади© Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Француска полиција отворила је истрагу о претњама смрћу које су примила тројица израелских спортиста на Олимпијским играма у Паризу, саопштила је данас канцеларија париских тужилаца.

У саопштењу се наводи да службеници за борбу против сајбер криминала такође истражују и то што су у петак објављени лични подаци спортиста на друштвеним мрежама. Тужиоци су затражили да се објављени подаци уклоне са тих платформи.

Израелска сајбер управа, наиме, саопштила је у четвртак да је открила да су ирански хакери креирали друштвене мреже за објављивање личних података чланова израелске делегације на Олимпијади и да су им слали претеће поруке.

Израелски министар спољних послова Израел Кац упозорио је истога дана француског колегу о потенцијалној завери коју наводно подржава Иран и која је усмерена на израелске спортисте и туристе током Олимпијских игара у Паризу.

Израелски спортисти на Играма имају пратњу елитних тактичких јединица и обезбеђена им је двадесетчетворочасовна заштита, а у томе учествује и израелска безбедносна служба Шин Бет.

image