Париз: Поново отказан тренинг за триатлон у Сени због загађености

Јаки пљускови током церемоније отварања Игара у петак преплавили су градски канализациони систем, што је довело до испуштања непречишћених отпадних вода у водене токове

Организатори Олимпијских игара отказали су и други дан тренинга за триатлон на реци Сени који је био планиран за понедељак, након што су пљускови у Паризу загадили воду.

Триатлон би требало да буде први олимпијски догађај који ће се одржати на Сени, пре маратонског пливања у другој недељи ОИ. Тренинг заказан за недељу такође је отказан због загађења.

Индивидуални триатлон за мушкарце би требало да почне у уторак у 8.00 часова, а у среду ће се одржати индивидуална дисциплина за жене. Организатори напомињу да ће донети одлуку у последњем тренутку када прегледају најновије лабораторијске резултате.

Квалитет воде у Сени зависи од количине кише која пада у Паризу и околини, наводи "Монд".

Јаки пљускови током церемоније отварања Игара у петак преплавили су градски канализациони систем, што је довело до испуштања непречишћених отпадних вода у водене токове. Организатори ОИ и Светски триатлон (некада познат као Светска триатлонска унија) су, међутим, поручили да су "уверени" да ће се квалитет воде довољно побољшати пре почетка такмичења у уторак, узимајући у обзир временску прогнозу за наредних 48 сати.

Француски лист наводи да су тестови од почетка јула доследно показивали да је вода из Сене превише загађена, а да су нивои бактерије ешерихија коли некада били и десет пута виши од дозвољених граница.