Свет

Екскомуницирани надбискуп: Олимпијски сатанизам Макрона, емисара Светског економског форума

Италијански надбискуп искључен је из цркве после вишегодишњег сукоба са папом
Екскомуницирани надбискуп: Олимпијски сатанизам Макрона, емисара Светског економског форумаGetty © Alex Broadway / Stringer

Италијански надбискуп и критичар папе Франциска Карло Марија Виган који је екскомунициран из Ватикана након што је проглашен кривим за раскол са Католичком црквом, поново се нашао у жижи јавности због критика на рачун "сатанистичке" церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу.

Вигано, који је почетком јула искључен из цркве након што је критиковао папу и позивао на његову оставку, оптужујући га за јерес и критикујући његове ставове о имиграцији, климатским променама и истополним паровима.

Надбискуп Вигано је био висока личност у Цркви, служио је као папски изасланик у Вашингтону од 2011. до 2016. године. Повукао се из јавности 2018. након што је навео да је папа знао да амерички кардинал сексуално злоставља децу, али није реаговао. Ватикан је одбацио оптужбе.

Поново се огласио за викенд када је отварање Олимпијаде у Паризу назвао "последњим у дугом низу напада елите антихриста на Бога, католичку веру и моралност".

"Видели смо ништа мање узнемирујуће сцене на Олимпијским играма у Лондону 2012, инаугурацији Готардског тунела 2016. и Играма Комонвелта 2022. са пакленим фигурама, козама и застрашујућим животињама. Елита која организује ове церемоније захтева не само право на богохуљење и непристојно приказивање најгнуснијих порока, већ чак и њихово немо прихватање од католика и пристојних људи, који су принуђени да трпе бес и гледају скрнављење најсветијих симбола своје вере", навео је Вигано у саопштењу објављеном по отварању Игара.

Надбискуп наводи да "није случајно" што је спонзор овог карневала бестидности изасланик Светског економског форума Емануел Макрон, "који некажњено представља трансвестита као сопствену жену, баш као што је Барак Обама у друштву мишићавог човека са периком. То је владавина мистификације, лажи, фикције подигнуте као тотем, у којој је човек унакажен управо зато што је створен на слику и прилику Божију".

Стога, закључио је Вигано, потребно је да се хришћани организују и бојкотују Олимпијаду и њене спонзоре, компаније да раскину спонзорске уговоре а спортисти да се повуку са игара.

"Као и да хомосексуални сценограф који је изнедрио овај богохулни и вулгаран спектакл врати накнаду коју је Макрон наплатио француским пореским обвезницима", закључио је надбискуп.

Први Трампов саветник за националну безбедност, Мајкл Флин кратко је прокоментарисао Виганово саопштење: "Ово је морало да се каже".

image