Свет

"Телеграф": Отварање Олимпијских игара и(ли) пропаст западне цивилизације

Запад је стварно пропао ако је најбоље што Париз може да понуди ЛГБТ пародија Тајне вечере
"Телеграф": Отварање Олимпијских игара и(ли) пропаст западне цивилизацијеGetty © David Ramos / Staff

Париз је за отварање Олимпијских игара (једини стварно забавни део спортског такмичења) сервирао гледаоцима пародију Тајне вечере у извођењу дрег краљица.

"Када сам описао сцену свештенику, одговорио је: 'То објашњава зашто је пљуштало", написао је колумниста "Телеграфа" у коментару отварања Олимпијаде.

Осим што је била богохулна, наставља он, церемонија је била и парада кича. "Имате јединствену прилику да препоручите своју земљу туристима, и са чиме је наступила Француска? Дванаесторица мушкараца - један са брадом - који тверкују."

"Западна култура умире. Изгледа живо само зато што плешемо међу реликвијама онога што смо добро радили – и толико се стидимо ранијих достигнућа да се осећамо обавезним да исмејемо њихове идеале", наводи се у тексту.

Пад Француске није ништа посебно... Ове Олимпијске игре су биле упрљане расним тензијама, некомпетентношћу, лошим укусом, непоузданим возовима, прљавом речном водом и ужасним временом. Судбина Француске је гора од смрти: она је постала Велика Британија - она иста која као домаћин Олимпијаде "гурнула Елизабету другу из хеликоптера", закључује аутор.

image