Свет

Напад ножем на децу у Енглеској: Настрадало двоје, повређено деветоро и двоје одраслих

Напад се догодио на "Радионици јоге и плеса Тејлор Свифт" намењеној деци узраста од шест до 10 година
Напад ножем на децу у Енглеској: Настрадало двоје, повређено деветоро и двоје одраслих© James Speakman/PA via AP/Tanjug

Двоје деце је настрадало, а деветоро је повређено у нападу ножем у Саутпорту, на северозападу Енглеске, потврдила је полиција, јавља Скај њуз.

Начелница полиције Серена Кенеди изјавила је да је шесторо деце и двоје одраслих у критичном стању, као и да су сви повређени задобили убодне ране.

Полиција Мерсисајда саопштила је да су полицајци привели 17-годишњег тинејџера у вези са нападом и одузели му нож, пренео је Би-Би-Си.

Хитна помоћ је збринула осам пацијената са убодним повредама, а неки су пребачени у дечју болницу Алдер Хеј у Ливерпулу.

Полиције је позив у вези са нападом ножем примила око 11:50 часова, напад се догодио на "Радионици јоге и плеса Тејлор Свифт" намењеној деци узраста од шест до 10 година.

Британски премијер Кир Стармер изјавио је да је цела земља "дубоко шокирана" данашњим нападом ножем у Саутпорту на северозападу Енглеске.

"Знам да говорим у име свих у целој земљи кад кажем да су наше мисли и саучешће са жртвама, њиховим породицама, њиховим пријатељима и целом заједницом. Скоро је немогуће замислити тугу и трауму кроз коју пролазе", навео је британски премијер.

image