Свет

Трамп: Вероватно ћу учествовати у дебати с Камалом Харис, премда не морам

Некадашњи председник САД изнео аргументе против дебате – ем што води у анкетама, ем бирачи знају све о оба кандидата
Трамп: Вероватно ћу учествовати у дебати с Камалом Харис, премда не морамGetty © Photo by Brandon Bell/Getty Images

Бивши лидер САД и републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да ће вероватно учествовати у дебати с још незваничним кандидатом демократа Камалом Харис, али је оставио и могућност да то не уради.

"Одговор је да, вероватно ћу учествовати у дебати, али такође могу да изнесем аргументе да то не урадим", рекао је Трамп за "Фокс њуз", а пренео портал "Хил".

Као аргументе за неучествовање у дебати навео je да води у анкетама, премда је портал додао да истраживања указују на тесан резултат између Трампа и Харисове.

Такође, бивши шеф Беле куће рекао је и да су јавности познати ставови оба кандидата на све теме, као и то да не воли Еј-Би-Си због пласирања лажних вести, медијску кућу која би била домаћин дебате, те да не жели да она заради милионе на истој.

Трамп и актуелни председник Џозеф Бајден договорили су се за две дебате, од којих је једна одржана 27. јуна, а друга је требало да буде 10. септембра на "Еј-Би-Си њузу".

Бајденов наступ на првој дебати утицао је на то да се повуче из председничке трке, док је Камала Харис обезбедила подршку довољног броја делегата да буде кандидат демократа.

Конвенција Демократске партије на којој ће бити проглашен званични кандидат странке биће одржана од 19. до 22. августа у Чикагу.

Харисова је раније изјавила да је спремна за дебату с Трампом, а он је најпре рекао да ће "апсолутно" учествовати у бар једној дебати с њом пре избора, да би његова кампања потом саопштила да он дебатовати с Харисовом "све док демократе званично не одлуче ко им је кандидат".

image