Мадуро упозорио Маска: Знамо да стојите иза нереда, ви сте представник фашистичке идеологије у свету

Маск већ контролише Аргентину, јер жели њен литијум, а контролише и Еквадор, поручио је лидер Венецуеле

Председник Венецуеле Николас Мадуро оптужио је америчког милијардера и бизнисмена Илона Маска да стоји иза мешања и конспиративних планова који долазе из иностранства против демократске стабилности те јужноамеричке земље.

Наиме, досадашњи председник Венецуеле Николас Мадуро победио је на председничким изборима одржаним у недељу, пошто је освојио 51,2 одсто гласова, док је опозициони кандидат Едмунд Гонзалес Урутиа освојио 44,2 одсто, саопштило је Национално изборно веће Венецуеле.

Мадуро је навео да је власник "Икса", "Тесле" и "Спејсикса" постао "нови главни непријатељ" Венецуеле, покушавајући да лажним информацијама дискредитује резултате председничких избора на којима је он победио у недељу.

"Постоји нешто што се зове друштвене мреже, што ствара виртуелну стварност коју контролише наш нови главни непријатељ, чувени Илон Маск, који очајно изгледа и који би желео би да дође са својим ракетама и војском да изврши инвазију на Венецуелу", навео је Мадуро, описујући милијардера као "кума екстремне деснице" због спровођења кампање наводне изборне "преваре".

Он је истакао да Венецуела зна да Маск, који са својим новцем и сателитима, покушава да све контролише и стоји иза удара на Каракас.

"Маск већ контролише Аргентину, јер жели литијум вас Аргентинаца, а контролише и Еквадор. Он је представник фашистичке идеологије у свету, економска сила која подржава фашистичку идеологију екстремне деснице, антиприроде, антидруштва, а сада га имамо као главног непријатеља мира у Венецуели", истакао је венецуелански председник.

Мадуро је прокоментарисао да је Мaск објавио срамну објаву на Иксу, како би напао изборни процес у Венецуели, објављивањем видео снимка људи, како уклањају клима уређаје са изборних места како би то показали као наводни доказ да су гласачке кутије украдене и да на тај начин манипулишу заједницом лажним информацијама.

Он је истакао да ко год да се петља са Венецуелом, неће проћи добро, као и да ће се Венецуеланци борити.

"Спреман сам и не плашим вас се", рекао је Мадуро и додао да његова земља не прихвата "интервенционизам ни од кога", а још мање од "кума екстремне латиноамеричке деснице" која ради за Пентагон.