Педофил са Би-Би-Сија: Водитељ се изјасниo кривим за поседовање дечје порнографије

Тужилац је навео да је од 41 непристојне фотографије, седам било најекстремније, а да су две од тих седам порнографски видео-снимци детета које је вероватно старо између седам и девет година

Бивши водитељ Би-Би-Сија Хју Едвардс се изјаснио кривим за дељење "непристојних" фотографија деце по интернету.

Едвардс (62) је пред судом у Вестминстеру признао је да је крив по све три тачке оптужнице за кривична дела која је починио између децембра 2020. и августа 2021. године, преноси Ројтерс.

Тужилац Јан Хоуп рекао је да је неименовани мушкарац послао 41 слику Едвардсу на мрежи Ватсап између децембра 2020. и августа 2021. године.

Хоуп је додао да је од 41 фотографије, седам било најекстремније и да су две од тих седам порнографски видео-снимци детета које је вероватно старо између седам и девет година.

Скандал око Едвардса избио је прошле године у јуну, када су британски медији сугерисали да је водитељ потрошио око 45.000 долара на сексуално експлицитне фотографије од малолетника које је потом поделио у приватном чету.

Едвардс је некада био један од најбоље плаћених запосленика Би-Би-Сија и током каријере је покривао неке од најважнијих догађаја за Британију, укључујући референдум о брегзиту, јубилеје краљице Елизабете Друге и њену смрт, као и крунисање краља Чарлса Трећег.

Водитељ је у априлу поднео оставку из "медицинских разлога" након што је избио скандал са фотографијама.