Свет

Председник Ирана поручио: Убице лидера Хамаса ће зажалити

Освета Израелу је дужност Техерана, рекао је ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј
Председник Ирана поручио: Убице лидера Хамаса ће зажалити© Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi)

Зажалиће терористи који су убили политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, поручио је новоизабрани ирански председник Масуд Пезешкијан.

"Исламска Република Иран браниће свој територијални интегритет, достојанство и част, и учиниће да терористи-окупатори зажале због свог кукавичког чина", казао је Пезешкијан, преноси иранска новинска агенција Тасним.

Како је навео, веза између "два поносна народа Ирана и Палестине биће јача него раније, а пут отпора и заштите оних који су потлачени биће јачи него икад".

"Јуче сам подигао његову победничку руку, а данас ћу морати да га сахраним на својим раменима", додао је он, подсећајући на јучерашњу церемонију инаугурације на којој су лидер Хамаса и ирански председник стајали држећи се за руке.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј изразио је саучешће муслиманским верницима и палестинском народу након убиства Ханијеа, саопштивши да је освета Израелу дужност Техерана.

"Злочиначки и терористички ционистички режим је мученички убио нашег драгог госта у нашој кући и учинио нас ожалошћеним, али је и себи припремио терен за оштру казну", поручио је ајатолах.

Истакао је да сматра да је дужност Ирана да освети убиство вође Хамаса, будући да се убиство догодило у Техерану, пренела је Ал Џазира.

image