Председник Ирана поручио: Убице лидера Хамаса ће зажалити

Освета Израелу је дужност Техерана, рекао је ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј

Зажалиће терористи који су убили политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, поручио је новоизабрани ирански председник Масуд Пезешкијан.

"Исламска Република Иран браниће свој територијални интегритет, достојанство и част, и учиниће да терористи-окупатори зажале због свог кукавичког чина", казао је Пезешкијан, преноси иранска новинска агенција Тасним.

Како је навео, веза између "два поносна народа Ирана и Палестине биће јача него раније, а пут отпора и заштите оних који су потлачени биће јачи него икад".

"Јуче сам подигао његову победничку руку, а данас ћу морати да га сахраним на својим раменима", додао је он, подсећајући на јучерашњу церемонију инаугурације на којој су лидер Хамаса и ирански председник стајали држећи се за руке.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј изразио је саучешће муслиманским верницима и палестинском народу након убиства Ханијеа, саопштивши да је освета Израелу дужност Техерана.

"Злочиначки и терористички ционистички режим је мученички убио нашег драгог госта у нашој кући и учинио нас ожалошћеним, али је и себи припремио терен за оштру казну", поручио је ајатолах.

Истакао је да сматра да је дужност Ирана да освети убиство вође Хамаса, будући да се убиство догодило у Техерану, пренела је Ал Џазира.