"Поносна дебела лезбејка" с отварања ОИ прети тужбама: Исмевала хришћане па се жали

Барбара Буч која је играла у сцени на којој је Тајна вечера представљена у виду баханалија, сада тврди да јој прете

Барбара Буч, ди џеј из Француске која је у пародичној сцени Тајне вечере на отварању Олимпијских игара узнемирила свет, "глумећи" Исуса, пресавила је табак и пријавила надлежнима да је злостављана на интернету.

"Икона" локалне ЛГБТК заједнице, која се представља и као "поносна дебела лезбејка" и "дебела квир Јеврејка", пожалила се да је добила бројне претње и да је мета "сајбер узнемиравања" након што је сцена ове самопроглашене "љубавне активисткиње" заједно са дрег краљицама широм планете схваћена као исмевање хришћанства и изазвала бројне критике.

Барбара Буч је објавила писмо које је потписала адвокат Одри Мселати у којем се наводи да се суочила са "претњама смрћу, мучењем и силовањем", као и са таласом "антисемитских, хомофобичних, сексистичких и дебелофобичних увреда".

Али, кога ће тачно Барбара да тужи?

"Она данас подноси неколико тужби због ових дела, било да су их починили француски држављани или странци, и намерава да кривично гони сваког ко покуша да је застраши у будућности", наводи се у писму.

Жалба је поднета париском тужилаштву, које ће, како се очекује, одлучити да ли је званична полицијска истрага оправдана, пренео је јуче "Асошиејтед прес".

Тужилаштво је потврдило да је примило њену притужбу и очекује се да ће се полицијска истрага усредсредити на "дискриминаторне поруке засноване на религији или сексуалној оријентацији које су јој послате или постављене на интернет", саопштила је канцеларија.