Свет

Молдавија протерала руског дипломату, Москва најавила одговор

"РИА Новости" пишу да је Молдавија протестовала "због организације председничких избора Руске Федерације на територији Придњестровског региона Републике Молдавије, супротно ставу молдавских власти"
Молдавија протерала руског дипломату, Москва најавила одговорGetty © Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket

Министарство спољних послова Молдавије саопштило је данас да је протерало једног руског дипломату и позвало руског амбасадора, дан након што је молдавска полиција привела двојицу званичника из парламента и службе граничне полиције због сумње на "издају и заверу против државе", пренео је Ројтерс.

"Амбасадор Руске Федерације у Републици Молдавији Олег Васњецов позван је данас у Министарство спољних послова и уручена му је нота министарства о именовању службеника Амбасаде Руске Федерације у Кишињеву као персона нон грата", преноси Интерфакс.

"РИА Новости" пишу да је Молдавија протестовала "због организације председничких избора Руске Федерације на територији Придњестровског региона Републике Молдавије, супротно ставу молдавских власти".

С друге стране, Ројтерс је известио да је двоје званичника ухапшено због сумње да су давали информације заменику аташеа за одбрану руске амбасаде у Кишињеву, позивајући се на извор из молдавских безбедносних служби.

Руско Министарство спољних послова је саопштило да ће руска страна дати одговарајући одговор на потезе молдавских власти.

image