Свет

Камала Харис: Америци потребан вођа који разуме да су разлике наша снага

Доналд Трамп је изјавио у среду да му није јасно да ли је Камала Харис Индијка или Афроамериканка, јер се, како тврди, првобитно представљала као "црнкиња", а "сада је променила плочу"
Камала Харис: Америци потребан вођа који разуме да су разлике наша снага© Photo by Nathan Howard/Getty Images

Потпредседница САД и најизгледнији демократски кандидат на председничким изборима Камала Харис изјавила је, након коментара републиканског противника Доналнда Трампа о њеној раси, да је Америци потребан "вођа који говори истину и схвата да су разлике извор снаге, а не поделе".

"То је стара представа, поделе и непоштовање. Америци је потребан вођа који не реагује непријатељством и бесом када се суочи са чињеницама. Потребан нам је лидер који схвата да нас наше разлике не деле, већ су кључни извор наше снаге", рекла је Харис јуче у Тексасу.

Трамп је изјавио у среду да му није јасно да ли је Камала Харис Индијка или Афроамериканка, јер се, како тврди, првобитно представљала као "црнкиња", а "сада је променила плочу".

"Она је увек била индијског порекла и сама је промовисала индијско наслеђе, а сада жели да буде позната као црнкиња. Па не знам да ли је Индијка или је црнкиња. Поштујем је у сваком случају, али она очигледно не, јер прво је била Индијка, а онда је направила заокрет и сада је постала црнкиња", рекао је Трамп на скупу Друштва афроамеричких новинара, преноси Си-Ен-Ен.

Мајка Камале Харис била је Индијка, а њен отац је Јамајчанин и обоје су емигрирали у Сједињене Америчке Државе.

image