Свет

Није само Бајден: Доктори упозорили на Трампово ментално и психолошко опадање

Ненси Пелоси у новим мемоарима пише да је изблиза видела Трампву "менталну неуравнотеженост"
Није само Бајден: Доктори упозорили на Трампово ментално и психолошко опадање© Photo by Spencer Platt/Getty Images

Почетком 2019. године на комеморацији истакнутом психијатру, низ "лекара и других стручњака за ментално здравље" рекао је бившој председници Представничког дома Ненси Пелоси да су "дубоко забринути да нешто озбиљно није у реду" са бившим председником САД Доналдом Трампом.

Поручили су "да је његово ментално и психолошко здравље у паду", пренео је "Гардијан" који је имао увид у мемоаре Пелосијеве који ће бити објављени наредне недеље. 

"Нисам лекар, али сам сматрала да је његово понашање тешко разумети", пише Пелосијева у новој књизи "Уметности моћи". 

Она и на другим местима у књизи сасвим отворено износи ставове о Трамповом менталном здрављу, називајући га "неуравнотеженим и изгубљеним".

"Знала сам за Трампову менталну неуравнотеженост. Видела сам је изблиза. Његово порицање и потом одлагање када је наступила ковид пандемија, његова склоност да напушта састанке, његов речник, његово лупање по столовима, изливи беса, његово непоштовање наших патриота, и његова потпуна одвјеност од стварности и стварних догађаја. Такође, његова константа, смешна инсистирања да је он највећи свих времена", тврди Ненси Пелоси.

Трамп је недавно истакао да ће се повући са места председника ако буде имао здравствених проблема након евентуалног поновног избора.

Наводећи да ће Трамп у случају да победи на овогодишњим председничким изборима бити на тој функцији и када буде имао 82 године, односно када буде старији од актуелног америчког председника Џозефа Бајдена, учесници конференције Националног удружења црних новинара у Чикагу упитали су су бившег председника да ли би се повукао уколико би му се здравствено стање погоршало.

"Апсолутно!", одговорио је Трамп, истичући да ће напустити Белу кућу уколико осети да на било који начин није дорастао задатку.

image