Свет

Начелник штаба иранске војске: Техеран разматра метод одмазде, Израел ће зажалити

Највиши ирански званичници састају се данас са представницима регионалних савезника из Либана, Ирака и Јемена како би разговарали о потенцијалној одмазди Израелу
Начелник штаба иранске војске: Техеран разматра метод одмазде, Израел ће зажалити© Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Начелник штаба иранских оружаних снага генерал-мајор Мохамед Хосеин Бакери изјавио је данас да ће Израел зажалити због убиства лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, наводећи да се метод одмазде разматра.

"Начин на који ћемо Осовина отпора и ми тражити правду за мучеништво Ханијеа се разматра. Морају се предузети разне акције, а ционисти ће несумњиво пожалити због тога. То ће се сигурно десити", рекао је Бакери, након погребне церемоније која је данас организована за Ханијеа у Техерану, преноси агенција Тасним.

Исмаил Ханије, шеф политичког бироа Хамаса, који је отпутовао у Иран да присуствује церемонији инаугурације председника Масуда Пезешкијана, убијен је у својој резиденцији у Техерану у среду рано ујутро, заједно са једним од својих телохранитеља.

Пезешкијан и вођа Исламске револуције ајатолах Али Хамнеј такође су обећали одмазду, а Хамнеј је рекао да ће се "злочиначки и терористички израелски режим" суочити са "строгом казном" и указао на иранску дужност да освети крв вође Хамаса.

image