Америчка амбасада у Бејруту позвала држављане да напусте Либан

Упркос обустави и отказивању летова, опције комерцијалних летова за напуштање Либана остају доступне, саопштено је из амбасаде

Америчка амбасада у Либану позвала je своје грађане да напусте Либан било којим доступним летом, због страха од рата Израела и Хезболаха као и могућег ширег регионалног сукоба.

Из амбасаде наводе да упркос обустави и отказивању летова, "опције комерцијалних летова за напуштање Либана остају доступне".

"Подстичемо оне који желе да оду из Либана да резервишу било коју карту која им је доступна, чак и ако тај лет не полети одмах или не прати њихову руту првог избора, наводи се у саопштењу амбасаде.

Влада Велике Британије је такође позвала своје грађане у Либану да одмах напусте земљу.

"Тензије су високе, а ситуација би се могла брзо погоршати. Док радимо даноноћно на јачању нашег конзуларног присуства у Либану, моја порука тамошњим британским држављанима је јасна – идите сада", рекао је министар спољних послова Дејвид Лами.

Подсећамо да је и Министарство спољних послова Србије апеловало на грађане Србије да избегавају путовање у Либан након израелског напада на Бејрут и погоршања безбедносне ситуације.