Свет

Није се изгубио? Бајден ушао у авион након дочека затвореника

Многи коментатори су закључили да је амерички председник након размене затвореника грешком ушао у авион који је из Русије довезао америчке затворенике, мислећи да је то његов превоз
Није се изгубио? Бајден ушао у авион након дочека затвореника© Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Бела кућа је саопштила да је председник САД ушао у авион који је довезао Американце из руских затвора у оквиру размене затвореника Москве и Вашингтона како би се захвалио посади авиона што је његове сународнике довела кући.

На снимцима са дочека Американаца који су у Русији оптужени за шпијунажу, а размењени су пре два дана, може се видети како Бајден након дочека улази у авион и у њему остаје око минут и четрдесет секунди, док га потпредседница Камала Харис и чланови пратње чекају испред. 

Многи на друштвеним мрежама су закључили да се амерички председник поново збунио, и да је ушао у авион мислећи да је то његов превоз.

"Председник Бајден је желео да се лично захвали летачкој посади која је ове храбре појединце довела кући њиховим породицама", рекао је заменик секретара за штампу Беле куће Ендрју Бејтс за "Дејли меил" на питање шта је председник радио у авиону.

image