Роберт Кенеди Млађи разрешио мистерију о мртвом медведу и бициклу у Централ парку

Још једна бизарна прича везана за независног председничког кандидата који у анкетама бележи пад подршке гласача

Независни кандидат за председника САД Роберт Ф. Кенеди Млађи рекао је да је оставио мртвог медведа у Централ парку у Њујорку пре деценије и да га је поставио тако да изгледа као да га је ударио бицикл.

У видео-снимку у којем разговара с америчком глумицом Розан Бар, Кенеди је рекао да је ово испричао не би ли предухитрио још необјављену "Њујоркерову" причу о том инциденту.

"Једва чекам да видим како ћете ово спиновати", навео је Кенеди на Иксу.

Према његовим речима, пре деценију се возио до долине Хадсон у америчкој држави Њујорк када је жена у комбију испред њега ударила младог медведа и убила га. Он је потом покупио животињу не би ли је одрао и припремио њено месо за јело, али пошто се задржао на вечери у Њујорку с које је морао право на аеродром, није желео да је остави у колима.

Имајући у виду тадашњи низ несрећа на бициклима у Њујорку, а пошто је имао и стари бицикл у гепеку, решио је да се нашали и остави мртвог медведа поред двоточкаша у Централ парку.

Иначе, у октобру 2014. године "Њујорк тајмс" писао је о мистерији мртвог медведа, док је полиција покренула истрагу.

Кенеди је рекао да је тада био нервозан што ће медведа повезати с њим након што су вести биле на свакој телевизији, али да је срећом прича замрла након неког времена све до данас, десет година касније, када је "Њујоркер" почео да се распитује о инциденту и позвао га.

"Политико" констатује да је ово још једна бизарна прича везана за независног председничког кандидата који у анкетама бележи пад подршке гласача пошто се актуелни председник САД повукао из изборне трке.

У мају ове године Кенеди је објавио да му је пре деценије из мозга одстрањен мртав паразит који му је појео део можданог ткива. Такође, негирао је да је јео пса (била је то коза) након што је пријатељ поделио фотографију са часописом "Венити фер" на којој се види како се Кенеди спрема да угризе угљенисану животињу.

Према недавној анкети Ројтерса/Ипсоса, Кенеди има подршку осам одсто гласача.