Свет

Ковачевић: Брука што сарајевска ТВ није показала доделу медаље Новаку и интонирање "Боже правде"

Ево, да им, и ми из Републике Српске, обећамо да ће у наредном периоду најлепшу химну 'Боже правде' слушати све чешће и чешће, рекао је српски делегат у Дому народа ПС БиХ
Ковачевић: Брука што сарајевска ТВ није показала доделу медаље Новаку и интонирање "Боже правде"© Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Чињеница да сарајевска БХТ није емитовала додељивање златне медаље Новаку Ђоковићу и интонирање химне "Боже правде" је брука и срамота, изјавио је српски делегат у Дому народа ПС БиХ Радован Ковачевић и истакао да је то још један директан показатељ и доказ да БХТ никако није телевизија свих у БиХ, већ искључиво само једног малог дела Федерације БиХ.

Ковачевић је истакао да ова брука и срамота иде на њихов образ, али ништа не може зауставити велико славље свих грађана Српске, свих грађана Србије, и велике већине света која је сведочила да је Новак Ђоковић најбољи спортиста свих времена икада на свету.

"Очигледно је да на БХТ нису могли поднети да чују химну 'Боже правде', али ево, да им, и ми из Републике Српске, обећамо да ће у наредном периоду најлепшу химну 'Боже правде' слушати све чешће и чешће", навео је Ковачевић у изјави за Срну.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је јуче злато на Олимпијским играма у Паризу, савладавши у финалном мечу Шпанца Карлоса Алкараза са 2:0 у сетовима (7:6, 7:6).

Олимпијско злато било је једино одличје које је недостајало Ђоковићу, рекордеру по броју гренд слем титула и по броју седмица проведених на првом месту АТП листе.

Након преноса тениског меча, БХТ није емитовала додељивање олимпијског злата, него је програм настављен емитовањем вести.

image