Свет

Скот Ритер: Влада САД ми је објавила рат (ВИДЕО)

Ја нисам страни агент и не кршим Закон о регистрацији страних агената, а претрес моје куће је био само чин застрашивања америчке владе, оценио је бивши обавештајац САД
Скот Ритер: Влада САД ми је објавила рат (ВИДЕО)© Pavel Kashaev/Global Look Press

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер изјавио је да је претрес његове куће, који је извршио ФБИ, чин застрашивања, чија је сврха била да га натера да "двапут размисли" пре него што јавно изнесе свој политички став.

"Овај упад у мој дом имао је за циљ да ме застраши, да двапут размислим о томе шта да кажем, мислим, пишем", поручио је Ритер.

Према његовим речима, питања службеника ФБИ, који су вршили претрес, довела су до закључка да их је пре свега интересовао однос бившег официра са руским медијима.

Како је навео, покушали су да га оптуже да је прекршио закон о регистрацији страних агената јер је наводно примао накнаду за активности у име руске владе.

Истовремено, Ритер је нагласио да није страни агент.

"Ја нисам страни агент. Не кршим Закон о регистрацији страних агената, и они то одлично знају. Ово је само био чин застрашивања америчке владе", нагласио је.

Ритер је навео да су сви његови поступци били вођени осећајем дужности као особе која се не слаже са актуелном политиком Вашингтона и истакао да ужива права која му даје Устав његове земље и да није прекршио ниједан закон.

"Данас ми је Влада Сједињених Држава објавила рат. Објавили су ми рат: мојој слободи да пишем, да комуницирам са америчким народом, па чак и са широм међународном публиком", поручио је Ритер.

Агенти Федералног истражног бироа (ФБИ) су из непознатог разлога су синоћ претресли кућу бившег америчког обавештајног официра Скота Ритера у држави Њујорк, преноси локални канал у власништву Ен-Би-Сија – Њуз ченел 13.

"ФБИ претражује кућу бившег инспектора УН за оружје Скота Ритера у Делмару, у оквиру федералне истраге", пренео је локални ТВ канал.

image