Лажов и(ли) дезертер: Раскринкана ружна тајна кандидата за потпредседника САД

Било је потребно мање од једног дана да на видело исплива тајна "потпредседника" Камале Харис

Кандидат Демократске странке за председника САД Камала Харис објавила је у уторак увече да је изабрала гувернера Минесоте Тима Волца (60) за свог кандидата за потпредседника на новембарским изборима.

Било је потребно мање од једног дана да се сазна да је "потпредседник" годинама лагао да је напустио Националну гарду са рангом вишег подофицира.

Како преноси "Њујорк пост", ражалован је са места саветника команданта јер је побегао када је његова јединица позвана да служи у Ираку 2005. године.

"Одгмизао је кроз врата", рекла су двојица његових колега из Гарде, Томас Берендс и Пол Хер, обојица у пензији. Оставио је на цедилу јединицу која се припремала за рат, додао је Берендс који је "ускочио" уместо Волца.

Он је кукавица, рекао је Берендс. "Имао је прилику да служи својој земљи и 'одј***о" је Сједињене Државе. То није особа коју бих изабрао да се кандидује за потпредседника."

Такође се испоставило да Волц никада није ни служио у борби, за разлику од Трамповог избора за потпредседника Џеј Ди Венса који је служио са маринцима у Ираку.