Свет

Левичарски позив на мир: Лабуристички одборник позива на клање десничара (ВИДЕО)

Скуп за мир левичарских активиста замишљен као достојанствени протест против десничара није баш протекао по плану
Левичарски позив на мир: Лабуристички одборник позива на клање десничара (ВИДЕО)Getty © PA Wire - PA Images / Contributor

Лабуристичка партија суспендовала је политичара који је на контрамитингу левице позвао на убиство свих демонстраната који се противе мигрантској политици Британије.

Рики Џоунс, одборник из редова лабуриста, снимљен је како на протесту у источном Лондону - организованом како би се зауставили "десничарски демонстранти" да не нападају хотеле у којима се налазе тражиоци азила и канцеларије адвоката који заступају азиланте - виче: "Треба свима да им прережемо грло".

"Ово понашање је потпуно неприхватљиво и неће се толерисати. Одборник је суспендован из странке", саопштили су лабуристи, а пренео "Индепендент".

Стотине људи окупило се у источном Лондону, у среду увече након што је влада тврдила да се припрема за "100 нереда" широм Енглеске и Велса.

И док су медији славили "скупове мира" и отпор "десничарима" и "расистима" који су, наводе, изазвали хаос у земљи, Џоунс је поручио: "Ове људе заболе за то кога повређују... они су одвратни, гадни фашисти. Треба свима да им прережемо грло и решимо их се."

Протести, немири и сукоби између различитих етничких група почели су прошле недеље након масовног убиства деце у Енглеској које је извео нападач "мигрантског" порекла.

image