Свет

Заказана дебата Трампа и Харисове: Кандидат републиканаца жели бар још две

Дебата је планирана за 10. септембар на ТВ Еј-Би-Си
Заказана дебата Трампа и Харисове: Кандидат републиканаца жели бар још две© Tanjug/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп и његова демократска ривалка Камала Харис водиће дебату 10. септембра на телевизији Еј-Би-Си, потврдила је та ТВ мрежа, док је Трамп рекао да би желео да се тог месеца одрже још две дебате на телевизијама Фокс и Ен-Би-Си.

На прес конференцији коју је одржао на свом имању у Палм Бичу на Флориди, Трамп је говорио о различитим темама, и рекао да би волео да се дебате такође одрже 4. и 25. септембра.

Није навео конкретне услове, као што је питање да ли би дебата имала публику уживо, и још није јасно да ли је његова кампања изнела предлог изборном штабу Камале Харис.

Из штаба Харисове нису одмах коментарисала Трампов предлог, али је она на Иксу написала да се радује дебати 10. септембра након што се Трамп "коначно посветио".

Трамп је претходно наговестио да би могао да се повуче из дебате на телевизији Еј-Би-Си, која је била заказана пре него што је потпредседница Харис заменила председника Џозефа Бајдена као демократски председнички кандидат, што је потпуно променило изборну трку.

Конференција за новинаре била је прво Трампово појављивање у јавности од када је Харис изабрала гувернера Минесоте Тима Волца за свог потпредседничког кандидата.

На питање како је променио свој приступ да би одговорио на изазов који представља Харис, Трамп је одговорио да није ништа мењао.

Она је рекла новинарима да је отворена за дискусију о још дебата, али је званичник кампање поновио став да дебата 4. септембра није на столу. Харисова кампања се већ успротивила дебати Фок-а, рекавши да би мрежа домаћина требала бити она која спонзорира недавне примарне дебате обје стране.

Одговарајући на питања новинара више од сат времена, Трамп је прелазио с теме на тему, тврдећи да су Харис и Волц слаби кандидати који већ падају у анкетама.

Упркос томе, изразио је жаљење што не може да се суочи са Бајденом на изборима, наговештавајући да је председник жртва неуставне завере да се уклони са позиција председничког кандидата Демократске партије.

image