Свет

Борељ осудио израелски напад на школу у Гази: Нема оправдања за такве масакре

Ужаснут сам снимком из школе у ​​Гази коју је погодио Израел, у којој је наводно убијено десетине Палестинаца, навео је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност
Борељ осудио израелски напад на школу у Гази: Нема оправдања за такве масакреGetty © Alex Zea/Europa Press

Ужаснут сам израелским ударом на школу у Појасу Газе, нема оправдања за такве масакре, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, коментаришући напад ИДФ-а на школу Ел Табаин у Гази.

"Ужаснут сам снимком из школе у ​​Гази коју је погодио Израел, у којој је наводно убијено десетине Палестинаца. Најмање 10 школа је на мети последњих недеља. Нема оправдања за ове масакре", написао је Борељ на Иксу.

Претходно су палестинске службе за ванредне ситуације саопштиле да је израелски авион испалио три ракете на школу Ел Табаин у Гази.

Прес ТВ је известио да је напад израелске војске на школу изведен током јутарње молитве расељених становника Газе који су се тамо склонили.

Канцеларија за медије владе у Гази оценила је да је израелски напад на школу Ел Табаин у Гази, у којем је погинуло најмање 100 људи, геноцид и етничко чишћење Палестинаца.

"Ово се јасно може сматрати чином геноцида и етничког чишћења против нашег палестинског народа. Окупациона војска је директно бомбардовала расељене док су обављали јутарњу молитву, што је довело до наглог пораста броја погинулих", истиче се у саопштењу, а преноси "Ал Џазира".

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) најавиле су напад на школу у Појасу Газе, тврдећи да су у њој смештени борци Хамаса.

image