ИДФ тврди: Напад на школу у Гази због припадника Хамаса, објављене фотографије убијених

Иако израелске снаге тврде да су им циљ били припадници Хамаса, према прелиминарним подацима, у нападу је убијено 100 људи који су се окупили на јутарњој молитви

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) објавиле су да је најмање 19 припадника Hамаса убијено у данашњем нападу на школу у Гази.

"Након обавештајне истраге може се констатовати да је до сада убијено најмање 19 терориста Хамаса и Исламског џихада", наводи се у објави ИДФ-а.

Наводи се да је удар изведен употребном три прецизне ракете, али да није могуће да је штета онолика колику је пријавио Хамас.

Раније данас, палестинске службе за ванредне ситуације јавиле су да је израелски авион испалио три ракете на школу Ал-Табаин у Гази, где су се Палестинци окупили на јутарњој молитви.

Према прелиминарним подацима, у нападу је убијено 100 људи.

Бела кућа саопштила је данас да је "дубоко забринута" због израелског ваздушног напада на школу у граду Газа у којем је убијено око 100 људи.

Бела кућа је у саопштењу изразила забринутост због броја палестинских цивила који умиру у Појасу Газе и додала да су амерички званичници у контакту са израелским колегама.

Израелски званичници рекли су да су у нападу циљани борци Хамаса, а Бела кућа је од Тел Авива захтевала више детаља о нападу, преноси Ројтерс.

Алжир је данас затражио састанак Савета безбедности УН у вези са израелским нападом на школу у Гази. Неименовани извор није изнео детаље о датуму и времену одржавања седнице СБ УН.