Свет

Белорусија распоређује тенкове на граници са Украјином (ВИДЕО)

Јединице једне од механизованих формација спремне су за извршење задатака које су им додељене, саопштила је прес служба Министарства одбране Белорусије

Белоруске тенковске посаде преместиле су се на границу са Украјином како би ојачале груписање трупа и одговориле на евентуалне провокације, саопштила је данас прес служба Министарства одбране Белорусије.

"Јединице једне од механизованих формација спремне су за извршење задатака које су им додељене. Војно особље укрцава војну опрему на железнички транспорт и почиње комбиновани марш ка одређеним зонама", наводи се у саопштењу.

Уз саопштење, објављен је и снимак тенкова на железничким перонима.

Претходно је белоруски председник Александар Лукашенко наредио Министарству одбране да повећа војно присуство у јужним регионима земље који се граниче са Украјином.

"Узимајући у обзир развој ситуације у Украјини, као и у Курској области Русије, главнокомандујући Оружаних снага је дао упутства да се појача груписање трупа на Гомељском и Мозирском тактичком правцу како би се одговорило на било какве могуће провокације", наводи се у саопштењу министра одбране Белорусије Виктора Хрењина.

Он је нагласио да белоруска војска пажљиво прати ситуацију и да је спремна да одговори на све промене.

Главнокомандујући белоруских оружаних снага добио је инструкције да појача груписање трупа на Гомељском и Мозирском тактичком правцу, на истоку Белорусије, како би се одговорило на евентуалне провокације.

image