Европа прети: Иран и његови сателити да се уздрже од напада на Израел

Британски премијер Кир Стармер, француски председник Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц упозорили су да ће Иран сносити одговорност уколико се одлучи на такав корак

Иран ће "сносити одговорност" за сваки удар против Израела "који би довео до ескалације напетости у региону" и који би угрозио могућности о постизању споразума о прекиду ватре и ослобађању талаца из Појаса Газе, поручено је у заједничком саопштењу Велике Британије, Француске и Немачке.

Британски премијер Кир Стармер, француски председник Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц позвали су Иран "и његове сателите" да се уздрже од напада, додајући да се слажу са земљама посредницама, односно САД, Египтом и Катаром, да не сме бити више одлагања у преговорима између Хамаса и Израела, преноси "Политико".

Претходно је портал "Аксиос" пренео да израелске безбедносне службе сматрају да би до напада Ирана на ту земљу могло доћи у наредним данима.

Иран је упозорио да ће у знак одмазде напасти Иран након што је у Техерану убијен лидер Хамаса Исмаел Ханије, за шта Израел није преузео одговорност.