Свет

Хезболах изместио особље и оперативне капацитете из Бејрута

Хезболах је најавио да ће напасти Израел у знак одмазде на напад на југ Либана и због убиства Шукра, наводећи да ће Израел "платити"
Хезболах изместио особље и оперативне капацитете из Бејрутаwww.globallookpress.com © Marwan Naamani

Хезболах је изместио особље и комплетне оперативне капацитете из Бејрута, укључујући и своје политичко крило, пренео је данас "Тајмс ов Израел", позивајући се на либанске медије.

Непосредно након убиства војног команданта Хезболаха Фуада Шукра у Бејруту, до кога је дошло раније овог месеца, Хезболах је започео премештање особља из предграћа Даијех у очекивању могућих израелских напада.

Хезболах је најавио да ће напасти Израел у знак одмазде на напад на југ Либана и због убиства Шукра, наводећи да ће Израел "платити".

Израелски министар одбране Јоав Галант изјавио је данас да ће његова земља деловати на до сада незабележен начин уколико је нападну Иран и Хезболах, додајући да се Израел бори за опстанак у "непријатељском окружењу".

Претходно је убиство Ханијеа и високог војног команданта Хезболаха Шукра подстакло забринутост да ће се сукоб у Гази проширити на регион.

Петорица припадника америчких снага су повређени у понедељак, када су две ракете "каћуша" испаљене на ваздушну базу Аин ел Асад у западном Ираку.

image