Свет

Ким Дотком: Русија побеђује НАТО – БРИКС ће окончати америчку хегемонију

Према речима финско-немачког технолошког бизнисмена, човечанство се налази пред амбисом те да је "трећи светски рат неизбежан" и да су "геноцид, пропаганда, цензура и намештени избори нова стварност"
Ким Дотком: Русија побеђује НАТО – БРИКС ће окончати америчку хегемонију© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

Русија побеђује не само Украјину, већ читав НАТО, објавио је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу.

"Амерички дуг и систем штампања новца се руши. Запад клизи у економску пустош. Блиски исток је у пламену. Русија доминира над Украјином и НАТО-ом. БРИКС ће окончати америчку хегемонију и лажни поредак заснован на правилима. Маске САД падају", написао је он на Иксу.

Према његовим речима, човечанство се налази пред амбисом, те да је "трећи светски рат неизбежан", и да су "геноцид, пропаганда, цензура и намештени избори нова стварност", преноси "РИА Новости".

Руски председник Владимир Путин одржао је у понедељак оперативни састанак уз учешће шефова руских региона који се граниче са Украјином путем видео-конференције. Рекао је да Кијев својим деловањем у Курској области покушава да унапреди своје преговарачке позиције у будућности.

Ипак, како је додао, "о каквим уопште преговорима може да се говори са људима који неселективно нападају цивиле" и нуклеарне објекте.

Напади на Курску област, према његовим речима, су, такође, покушај да се заустави продор руске армије, која, како каже, успешно напредује у свим правцима, и то 1,5 пута брже него пре напада на Курску област.

image