Свет

Ким Дотком: Русија ће запленити све оружје које су САД и НАТО земље испоручиле Украјини

Финско-немачки технолошки бизнисмен се осврнуо на војну параду коју су организовали талибани у Авганистану, са заплењеним америчким оружјем у тој земљи, упоредивши са ситуацијом у Украјини
Ким Дотком: Русија ће запленити све оружје које су САД и НАТО земље испоручиле УкрајиниGetty © Ali Cura/Anadolu

Русија ће запленити све оружје које су САД и друге НАТО земље испоручиле Украјини, објавио је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу.

"Талибани у Авганистану организују огромну војну параду са америчком војном опремом вредном 85 милијарди долара коју су оставили Џозеф Бајден и Камала Харис. У блиској будућности Русија ће преузети све што су америчка војска и НАТО испоручили Украјини", написао је Дотком на Иксу.

Наиме, талибани су јуче обележили трећу годишњицу доласка на власт у Авганистану.

У јеку прославе широм земље, одржана је војна парада у бившој америчкој ваздушној бази у Баграму, где је, како преноси АП, био изложен део војне опреме коју су оставиле снаге САД и НАТО-а, укључујући хеликоптере, војна возила "хумве" и тенкове.

У међувремену, руске снаге редовно успевају да униште, а такође и заробе оружје које су Украјини испоручиле  НАТО земље у склопу војне помоћи тој земљи.

Од маја до јула у Москви је одржана изложба трофеја наоружања и војне опреме коју су заплениле Оружане снаге Русије на територији Украјине.

Изложбу је посетило више од 1,3 милиона људи у руској престоници, на којој су била изложена 33 модела војних возила произведених у САД, Великој Британији, Немачкој, Француској, Шведској, Аустрији, Аустралији, Финској, Турској, Чешкој и Украјини.

Раније данас, Ројтерс је пренео да ће Дотком, који се суочава са оптужбама у вези са угашеном веб страницом за размену датотека "Мега аплоуд", бити изручен Сједињеним Америчким Државама са Новог Зеланда.

image