Свет

Волц прихватио: Дебата са Џеј Ди Венсом 1. октобра

Раније ове недеље Камала Харис и Доналд Трамп потврдили су да ће одржати ТВ дебату 10. септембра на Еј-Би-Си телевизији
Волц прихватио: Дебата са Џеј Ди Венсом 1. октобра© Tanjug/AP Photo/Jae Hong

Демократски кандидат за потпредседника САД Тим Волц прихватио је данас понуду ТВ мреже Си-Би-Ес Њуз да се 1. октобра суочи у дебати са својим републиканским ривалом Џеј Ди Венсом.

Како преноси Ројтерс, 1. октобар је један од четири датума за дебату потпредседничких кандидата републиканаца и демократа које је предложио Си-Би-Ес Њуз.

Ипак, како наводи британска агенција републикански кандидат за потпредседника САД Венс још увек се није изјаснио да ли ће прихватити предложени термин, 1. октобар.

Венс је истакао раније данас да ће већина бирача на изборима гледати ко је председнички кандидат, а не кандидат за потпредседника.

"Мислим да ће већина људи гласати за Доналда Трампа или Камалу Харис. То је само директна политичка реалност. Трамп је обезбедио повећање плата и безбедну државну границу, а Камала Харис је обезбедила отворену границу и пад плата у односу на инфлацију и намирнице и становање и тако даље", рекао је Венс у интервјуу за телевизију Си-Би-Ес.

Раније ове недеље Камала Харис и Доналд Трамп потврдили су да ће одржати ТВ дебату 10. септембра на Еј-Би-Си телевизији.

image