Свет

Републиканка у купаћем костиму поручила хејтерима: Види се да сам женско!

Снимак конгресменке са Флориде узбуркао духове
Републиканка у купаћем костиму поручила хејтерима: Види се да сам женско!Getty © Tom Williams / Contributor

Ана Паулина Луна, члан Представничког дома америчког Конгреса са Флориде, огласила се поводом видео снимка на којем носи купаћи костим са изборним слоганом Доналда Трампа, "Учинимо Америку поново сјајном" (Make America Great Again, МАГА).

"Могу да потврдим да сам заиста носила купаће костиме и да може јасно да се види да сам биолошки жена", прокоментарисала је на Иксу 35-годишња Флориђанка која је била модел и инфлуенсер пре него што је изабрана у Конгрес 2022..

"Признајем, пошто су ме демократе разоткриле на ТикТоку, на плажи носим бикини и минерални лосион за сунчање", додала је. "Била сам и у 'Спортс илустрејтеду' и у 'Максиму', дизајнирала блузе и купаће костиме."

Видео у којем позира у костиму, који је иначе стар неколико година, поставио је један демократски активиста, уз коментар да би Луна требало да ради као келнерица, а не у Конгресу.

Убрзо се око снимка повела оштра полемика, у којој су демократе и неки хришћански активисти прозивали чланицу Конгреса за наводни неморал, док су је републиканци бранили као некога ко одлично изгледа и још боље ради.

Луна је била у редовима америчке авијације од 2009-2014, а после је радила као фото модел. У Конгресу је од јануара 2023. и тренутно води кампању за реизбор на Флориди. Један од амандмана који је предложила је тражио да се сви чланови Конгреса који гласају за подршку Украјини мобилишу и пошаљу на фронт.

image