Трамп иза непробојног стакла? Како ће изгледати нови предизборни митинзи

Након покушаја убиства Доналда Трампа у Пенсилванији, Тајна служба се спрема да додатно ојача заштиту републиканског председничког кандидата

Америчка тајна служба спрема се за наставак предизборних митинга на отвореном тако што ће окружити подијум око Доналда Трампа непробојним стаклом, објавио је "Еј-Би-Си њуз! позивајући се на своје изворе.

Стаклени панели ће окружити Трампа са три стране, додаје се.

Ова мера се обично користи искључиво за актуелне председнике, али Тајна служба ће направити изузетак након првог покушаја убиства председничког кандидата још од убиства Роберта Кенедија 1968. године.

Тајна служба је препоручила Трампу да престане са одржавањем скупова на отвореном. Од напада 13. јула у Пенсилванији, Трамп је одржао скоро десетак предизборних догађаја, али сви у затвореном простору.

Трамп је на митингу у затвореној арени у Харисбургу 31. јула рекао да много људи није дошло на митинг јер не може да стане у халу, те да не одустаје од скупова на отвореном.

"Коришћење заштитног стакла у око бившег председника Трампа је још један корак ка томе да кампања остане безбедна. То није само комад стакла, већ велико, тешко оклопно стакло које ће захтевати и опсежне логистичке замисли, обично неопходне за велике догађаје на отвореном", рекао је пензионисани високи агент Тајне службе Дон Михалек.

Обично се балистичко стакло превози војним теретним авионом, а у Трамповом случају Тајна служба ће ангажовати више складишта широм земље како би могло да се транспортује где год буде потребно.