После Скота Ритера на мети ФБИ руски водитељ: Претрес куће Дмитрија Сајмса

Према наводима очевидаца, велики број агената ФБИ први пут је дошао у кућу у уторак, а затим поново данас

Амерички ФБИ спроводи претрес у кући у Вирџинији која припада политикологу и водитељу руског "Првог канала" Дмитрију Сајмсу, пише локални лист "Рапаханок њуз".

Према наводима очевидаца, велики број агената ФБИ први пут је дошао у кућу у уторак, а затим поново данас. Из виле су изнете неке ствари.

Према подацима регистра округа Рапаханок, кућа припада 76-годишњем Дмитрију Сајмсу који ју је купио у јулу 2021. године за 1,63 милиона долара.

"ФБИ спроводи активности одобрене од стране суда", рекла је за "Рапаханок њуз" представница ФБИ Саманта Шеро.

Сајмс је изјавио да се тренутно не налази у САД.

"Нисам званично обавештен о било каквим активностима. Нисам видео налог. Нико ме није контактирао", рекао је он, додајући да не зна шта је предмет истраге.

Сајмс је био модератор пленарне седнице Међународног економског форума у Санкт Петербургу 2023. године. Рођен је Москви, а 1973. године је емигрирао у САД.

Подсетимо, ФБИ је недавно извршио претрес у кући бившег америчког обавештајца Скота Ритера, који је потом изјавио да се то догодило највероватније због сарадње са руским медијима РТ И Спутњик.

Бивши обавештајац је рекао да је до свега тога дошло јер је са аспекта америчких специјалних служби забрањена сарадња са руским медијима, као и сусрети са руским амбасадором у Вашингтону и објављивање чланака у којима се критикује америчка политика према Русији.