Свет

Трамп зарадио 300 хиљада долара од продаје Библија

Ограничено издање Библије са Трамповим личним потписом продаје се за 1.000 долара по комаду
Трамп зарадио 300 хиљада долара од продаје Библија© Photo By Al Drago/CQ Roll Call

Републикански председнички кандидат и бивши председник САД Доналд Трамп зарадио је 300.000 долара од продаје "Гринвуд Библије" и поседује криптовалуте у вредности до 5 милиона долара, пренео је "Ен-Би-Си њуз" позивајући се на његова лична финансијска документа.

У извештају који је објавила Федерална изборна комисија откривено је да је председниково одмаралиште Мар-а-Лаго на Флориди зарадило скоро 57 милиона долара од прошле године, док је Трампов Национални голф клуб у Њу Џерсију прикупио преко 37 милиона долара "прихода од голфа".

"Ен-Би-Си њузу" је запало за око да је бивши – и потенцијално будући – амерички председник зарадио 300.000 долара од продаје "Гринвуд Библије", прилагођеног издања које се продаје за 59,99 долара и садржи руком писан стих "Боже  благослови САД" кантри певача Лија Гринвуда.

Ограничено издање Библије са Трамповим личним потписом продаје се за 1.000 долара по комаду.

Трамп је проценио да у крипто валутама има "између 1 и 5 милиона долара". Иако је у почетку криптовалуте називао "преваром", недавно је у говору истакао да САД треба да предводе ту индустрију како их не би претекла Кина. 

Правни проблеми у Њујорку, које је Трамп назвао политички мотивисаним ловом на вештице, направили су бившем председнику трошак од око 100 милиона долара, наводи се у документацији.

Трампова супруга Меланија зарадила је преко 330.000 долара од уговора о лиценцирању за продају НФТ-а, док је плаћена преко 237.000 долара за говор у организацији "Лог кабин репабликанс" која се бави правима ЛГБТ особа у САД.

Камала Харис, потпредседница САД и демократска кандидаткиња, поднела је извештај за 2023. у мају. У њему је откривено да је Камала зарадила око 8.000 долара хонорара од дечје сликовнице коју је написала 2019. године, као и "мању суму" од мемоара "Истине које чувамо". Такође је пријавила да је добила карте за концерт Бијонсе, вредне више од 1.600 долара, и то као поклон од саме певачице.

image