Трамп зарадио 300 хиљада долара од продаје Библија

Ограничено издање Библије са Трамповим личним потписом продаје се за 1.000 долара по комаду

Републикански председнички кандидат и бивши председник САД Доналд Трамп зарадио је 300.000 долара од продаје "Гринвуд Библије" и поседује криптовалуте у вредности до 5 милиона долара, пренео је "Ен-Би-Си њуз" позивајући се на његова лична финансијска документа.

У извештају који је објавила Федерална изборна комисија откривено је да је председниково одмаралиште Мар-а-Лаго на Флориди зарадило скоро 57 милиона долара од прошле године, док је Трампов Национални голф клуб у Њу Џерсију прикупио преко 37 милиона долара "прихода од голфа".

"Ен-Би-Си њузу" је запало за око да је бивши – и потенцијално будући – амерички председник зарадио 300.000 долара од продаје "Гринвуд Библије", прилагођеног издања које се продаје за 59,99 долара и садржи руком писан стих "Боже  благослови САД" кантри певача Лија Гринвуда.

Ограничено издање Библије са Трамповим личним потписом продаје се за 1.000 долара по комаду.

Трамп је проценио да у крипто валутама има "између 1 и 5 милиона долара". Иако је у почетку криптовалуте називао "преваром", недавно је у говору истакао да САД треба да предводе ту индустрију како их не би претекла Кина. 

Правни проблеми у Њујорку, које је Трамп назвао политички мотивисаним ловом на вештице, направили су бившем председнику трошак од око 100 милиона долара, наводи се у документацији.

Трампова супруга Меланија зарадила је преко 330.000 долара од уговора о лиценцирању за продају НФТ-а, док је плаћена преко 237.000 долара за говор у организацији "Лог кабин репабликанс" која се бави правима ЛГБТ особа у САД.

Камала Харис, потпредседница САД и демократска кандидаткиња, поднела је извештај за 2023. у мају. У њему је откривено да је Камала зарадила око 8.000 долара хонорара од дечје сликовнице коју је написала 2019. године, као и "мању суму" од мемоара "Истине које чувамо". Такође је пријавила да је добила карте за концерт Бијонсе, вредне више од 1.600 долара, и то као поклон од саме певачице.