Бајден ће одржати главни говор на конвенцији демократа у Чикагу у понедељак

Најављено је да ће конвенцији у Чикагу присуствовати и прва дама САД Џил Бајден и други чланови Бајденове породице

Председник САД Џозеф Бајден одржаће главни говор на националној конвенцији демократа у Чикагу у понедељак, када ће симболично предати руковођење странком потпредседници и демократском председничком кандидату Камали Харис.

Бајден ће у свом говору инсистирати на томе да би повратак бившег америчког председника и републикански председничког кандидата Доналда Трампа у Белу кућу представљао претњу по демократију у САД, рекли су Бајденови помоћници, пренео је АП.

Помоћници су навели да се очекује да ће се говорници на конвенцији осврнути на "Бајденова достигнућа током председничког мандата", укључујући мере примењене током пандемије короне, велике инвестиције у инфраструктури и реформе здравствене заштите.

Најављено је да ће конвенцији у Чикагу присуствовати и прва дама САД Џил Бајден и други чланови Бајденове породице.

Бајдена су дочекали узвици "Хвала, Џо!" у четвртак када се са Харисовом појавио у Мериленду на скупу на којем су први пут заједно говорио откада се Бајден повукао из председничке кампање.

Бајден се повукао из кампање за реизбор 21. јула након притисака из Демократске партије, након чега је подржао кандидатуру своје потпредседнице Камале Харис.