У израелском нападу на југ Либана погинуло најмање 10 људи

Портпарол израелске војске за арапско говорно подручје изјавио је да је напад на провинцију на југу Либана био усмерен на складиште оружја које припада Хезболаху

У јутрошњем израелском нападу на југ Либана погинуло је најмање 10 сиријских држављана, саопштило је либанско министарство здравља.

Израелски напад на либанску област Вади ал-Кфоур у провинцији Набатија један је од најсмртоноснијих у Либану од када је 8. октобра милитантна група Хезболах почела да размењује ватру са израелском војском, дан након што је Хамас напао јужни Израел и покренуо рат у Појасу Газе, преноси Ројтерс.

Међу погинулима су жена и њено двоје деце, навело је либанско министарство. У нападу је пет особа повређено, од којих су двоје у критичном стању.

Авишаи Адраи, портпарол израелске војске за арапско говорно подручје изјавио је да је напад на провинцију на југу Либана био усмерен на складиште оружја које припада Хезболаху.

Либанска проиранска милитантна група Хезболах раније је наговестила да ће обуставити нападе на Израел када буде постигнут договор о прекиду ватре у Појасу Газе.

Либанска влада и бројне земље недељама покушавају да зауставе вишемесечне сукобе у региону који је од јула на ивици рата, наводи Ројтерс.

У израелском нападу изведеном прошлог месеца на југ Бејрута убијен је високи официр Хезболаха Фуад Шукр, кога је Израел оптужио за ракетни напад на окупирану Голанску висораван.

Само неколико сати касније, у експлозији у Техерану убијен је политички лидер Хамаса Исмаил Ханије.

Техеран и Хезболах су за убиство Ханијеа окривили Израел и најавили да ће се осветити, али још нису покренули напад, док се у Катару настављају дипломатски напори и преговори о прекиду ватре у Појасу Газе.