Свет

Северна Кореја: Напад на Курску област је акт агресије и тероризма иза којег стоје САД

Одговорност за тренутну ситуацију, која може да гурне целу територију Европе у рат великих размера, лежи на Вашингтону и његовим савезницима, поручују из Пјонгјанга
Северна Кореја: Напад на Курску област је акт агресије и тероризма иза којег стоје САДGetty © Chung Sung-Jun / Staff

Напад Оружаних снага Украјине на Курску област је акт агресије и тероризма иза којег стоје САД, изјавио је званични представник Министарства спољних послова Северне Кореје.

"Украјина је извршила оружани напад на руску територију уз координацију и подршку Сједињених Америчких Држава и Запада. Ово је неопростив чин агресије. Иза овог акта тероризма су САД и њихови сателити", наводи се у званичном саопштењу, преносе РИА Новости.

Из Министарства Северне Кореје истакли су да је у Курској области пронађена техника која је произведена у САД и на Западу, те да одговорност за тренутну ситуацију, која "може да гурне целу територију Европе у рат великих размера", лежи на Вашингтону и његовим савезницима. 

Ситуација у Курској области Русије заоштрила се, подсетимо, 6. августа ове године, када су украјинске јединице, са преко 10.000 војника, продрле у област. Од тада, руска војска истискује украјинске формација са своје територије.

Из области је до сада евакуисано преко 120.000 становника. 

image