Свет

Трамп: Много боље изгледам од Камале Харис

Магазин "Тајм" објавио је њен цртеж на насловној страни пошто су је сликали много пута, али то није успело, па су морали да ангажују цртача, казао је Трамп
Трамп: Много боље изгледам од Камале ХарисGetty © Michael M. Santiago

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је на предизборном скупу у Пенсилванији да боље изгледа од највероватнијег председничког кандидата Демократске партије, Камале Харис.

"Много боље изгледам од ње. Магазин 'Тајм' објавио је њен цртеж на насловној страни пошто су је сликали много пута, али то није успело, па су морали да ангажују цртача", казао је Трамп на предизборном скупу у граду Вилкс-Бари у Пенсилванији, преноси портал Хил.

Он се упитао и шта се десило са председником Џозефом Бајденом.

"Ја сам се кандидовао против Бајдена, а сада се појавио неко други. Против кога се ја то сада борим, ко је, дођавола, Харис", упитао је Трамп.

Осврнуо се и на ставове Харисове према питањима имиграције, криминала, спољне политике и посебно економије.

"Након што је изазвала катастрофалну инфлацију, другарица Камала најавила је да жели да уведе социјалистичку контролу цена", казао је Трамп, и назвао то "Мадуровим планом у стилу старог Совјетског Савеза".

Након његових изјава на изборном скупу у Пенсилванији, из штаба Харис огласили су се саопштењем у којем су навели да је то био "још један митинг, али исти стари шоу".

Портпарол кампање Харисове, Џозеф Костело, рекао је да Трамп, "пошто не може да прода свој опасни Пројекат 2025, којим би повећао порезе породицама запослених за 3.900 долара и не успева да одузме слободе, прибегава лажима и лепљењу етикета".

Трамп мисли да ће лакше победити Харисову

Трамп је изјавио да верује да ће лакше победити на изборима Камалу Харис као демократског председничког кандидата него да је то актуелни председник Џозеф Бајден, називајући Харис "радикалном" и "лудом".

Трамп је на предизборном скупу у америчкој држави Пенсилванији наставио да напада Харис на личној основи, а неки политички аналитичари оцењују да би такви коментари могли да нашкоде Трампу када је реч о придобијању подршке умерених гласача, преноси Ројтерс.

"Јесте ли је чули како се смеје? То је смех луде особе", рекао је Трамп говорећи о Камали Харис.

Након ових Трампових изјава, из предизборног штаба Харис саопштено је да је то био "још један митинг, али исти стари шоу" и најављено да ће Харис данас одржати предизборни митинг у Питсбургу, у западној Пенсилванији.

Пенсилванија је била једна од три државе, заједно са Висконсином и Мичигеном, које су помогле Трамповој победи 2016. године.

Према анкети "Ипсоса" објављеној почетком августа, Харис води на нивоу САД испред Трампа са 42 одсто подршке, док бивши амерички председник има подршку 37 одсто бирача.

image