Свет

Опозив председника: Републиканци објавили извештај на 300 страна о Бајденовој злоупотреби функције

Американци би требало да се сете реалности Бајден-Харисове администрације: криминала, хаоса и корупције, поручују републиканци
Опозив председника: Републиканци објавили извештај на 300 страна о Бајденовој злоупотреби функције© Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky, Pool, File

Три републиканска комитета која су водила истрагу о опозиву председника Џозефа Бајдена објавила су извештај у којем се наводи да је понашање председника САД било за опозив.

Си-Ен-Ен наводи да републиканци ипак нису послали званичну препоруку Представничком дому да настави са импичментом већ су "само" објавили извештај на 291 страници где се наводи да је Бајден "свесно учествовао" у завери да искористи своју функцију док је био потпредседник како би финансијски помогао својој породици.

"Наша истрага о опозиву јасно показује да је Џо Бајден злоупотребио своју јавну функцију за приватну финансијску корист породице Бајден и Бајденових пословних сарадника", навео је председавајући правосудног комитета Представничког дома Џим Џордан.

Чињенице говоре саме за себе, а демократе више не могу да прикривају истину за председника Бајдена, додао је он.

"Док демократе ове недеље славе Џоа Бајдена и крунишу Камалу Харис као његовог наследника, Американци би требало да се сете реалности Бајден-Харисове администрације: криминала, хаоса и корупције", поручио је Џордан.

Републиканци су објавили извештај на дан када почиње Национална конвенција Демократске странке у Чикагу, на којој се очекује и обраћање Бајдена.

"Бајден, дабоме, неће бити опозван јер за ово је потребна двотрећинска већина у Сенату. Али то није поента овог геста, већ порука коју републиканци шаљу демократама да су они политички опозвали Трампа два пута, и да им се сада овим враћа. А то да је Бајден продавао утицај преко свог брата и сина, то већ и врапци на грани знају", каже дугогодишњи новинар РТ Америка и аутор емисије "Глас из Америке", Небојша Малић.

image