Свет

Мадуро: Питање је времена када ће Путин поразити Украјину

Русија ће успети да постигне своје циљеве у вези са денацификацијом Украјине, оценио је председник Венецуеле
Мадуро: Питање је времена када ће Путин поразити УкрајинуGetty © Jesus Vargas / Stringer

Пораз Украјине је питање времена, већ изгледа као губитник у "агресивном рату против Русије", рекао је венецуелански председник Николас Мадуро у програму емисије "Са Мадуром+".

"Питање је времена када ће Украјина бити поражена. Питање је времена када ће Путин постићи своје циљеве у вези са денацификацијом Украјине. Они ће то урадити", изјавио је он. 

Према његовим речима, Запад сноси одговорност за акције Кијева које се тичу напада на нуклеарне објекте. Како је рекао, "Сједињене Државе и Европа морају да зауставе терористичке планове Владимира Зеленског у вези са нуклеарним електранама и да гарантују политички дијалог", као и то "да ће се Украјина предати и да ће се нацизам у њој завршити".

Последњих дана, подсетимо, руска страна упозоравала је да Оружане снаге Украјине планирају да нападну Запорошку и Курску нуклеарку радиоактивним оружјем. Руски подаци указују да Кијев жели да оптужи Русију да је сама гађала своје нуклеарне објекте како би наводно оправдала неке будуће нападе по украјинском нуклеарном систему.

Москва је упозорила да ће, у случају напада на њене нуклеарне објекте, предузети жестоке војне и војно-техничке мере против Кијева.

image