Обалска стража: Британски тајкун и његови сапутници највероватније мртви

Шест особа се води као нестале после олује

Британски технолошки предузетник Мајк Линч и председник "Морган Стенли интернешенела" Џонатан Блумер су међу онима за које се страхује да су страдали након што им је потонула луксузна јахта у близини Сицилије, саопштила је Обалска стража.

"Никад не реци никад је наш мото", рекао је Винћенцо Загарола, портпарол италијанске обалске страже. "Али, у овом тренутку, било би разумно мислити да је већа вероватноћа да ћемо пронаћи нестале људе у броду."

Загарола је додао да ће се потрага за шесторо несталих наставити, уз помоћ војних бродова и хеликоптера. У одвојеном интервјуу новинској агенцији ПА, на питање да ли ће путници бити пронађени живи, он је рекао да би "рационалан одговор био не".

Шест гостију и девет чланова посаде спашени су са јахте "Бајезијан", која је потонула након што је у понедељак торнадо погодио брод у близини Портичела на Сицилији. Линч и његова породица славили су, са малом групом саветника, његову недавну ослобађајућу пресуду од оптужби за превару када је ударила олуја.

Шеф агенције за цивилну заштиту на Сицилији Салво Цоцина рекао је "Блумбергу" да су шест несталих путника Блумер и његова супруга Џуди, Клифорд Ценс, Крис Морвило и његова супруга Неда, као и Линч и његова ћерка Хана.

Ватрогасци су рекли да је приступ јахти, која се налази 48 метара испод површине, "компликован". У саопштењу Обалске страже додаје се да рониоци "процењују изводљивост безбедног уласка у олупину, операцију која је постала компликована због дубине и положаја трупа".

"Потрага ће се наставити колико год буде потребно", додао је Загарола. "Сигурно ће цео труп морати да се прегледа метар по метар."