Свет

Роберт Кенеди Млађи се повлачи из председничке трке, подржао Трампа

Трамп је раније рекао да би размотрио именовање Кенедија на неку функцију у његовом председничком кабинету, уколико би га он подржао на изборима у новембру
Роберт Кенеди Млађи се повлачи из председничке трке, подржао Трампа© Tanjug/Steve Marcus/Las Vegas Sun via AP

Независни кандидат Роберт Кенеди Млађи се повукао из трке за председника САД и подржао је кандидата Републиканске партије Доналда Трампа.

"Не прекидам своју кампању, већ је само суспендујем и не завршавам. Моје име ће остати на гласачком листићу у већини држава", рекао је он говорећи на догађају у Аризони.

"У свом срцу више не верујем да имам реалан пут до изборне победе уз ову немилосрдну, систематску цензуру и контролу медија. Тако да не могу, чисте савести, да тражим од свог особља и волонтера да наставе да раде своје дуге сате, или да тражим од својих донатора да наставе да дају када не могу искрено да им кажем да имам прави пут до Беле куће", рекао је Кенеди Млађи.

У поднеску пред судом у Пенсилванији Кенедијев тим је затражио да буде уклоњен са гласачких листића у Пенсилванији.

Кенеди ће одржати говор у Аризони како би појаснио садашњи историјски тренутак и његов пут напред.

Кандидат за председника САД из Републиканске партије, бивши амерички лидер Доналд Трамп, захвалио је на подршци Роберту Кенедију Млађем.

"Управо смо добили веома добру подршку од Роберта Кенедија Млађег Бобија и о томе ћу разговарати касније", рекао је Трамп током говора у Лас Вегасу.

Трамп ће касније одржати митинг у суседном Глендејлу. Његова кампања је најављивала да ће му се придружити "специјални гост", али није потрвдила да ли ће Кенеди Млађи бити тај гост.

Пре годину дана ретко ко би помислио да ће члан најпознатије породице привржене Демократској странци радити на томе да уз Трампа избаци Камалу Харис из Беле киће.

Навео је да га принципи због којих је напустио Демократску странку приморавају да подржи републиканског кандидата.

"Били смо партија радничке гласе и залагали се за транспарентну владу. То је била партија демократије. Напустио сам је у октобру јер се толико удаљила од вредности уз које сам одрастао. Постала је партија рата, цензуре, корупције и богатства", нагласио је Робер Ф. Кенеди Млађи.

Кенеди је данас пак рекао да је један од разлога зашто ће подржати Трампа то што су републиканци спремни да преговарају са руским председником Владимиром Путином.

Трамп је раније рекао да би размотрио именовање Кенедија на неку функцију у његовом председничком кабинету, уколико би га он подржао на изборима у новембру.

image