Свет

Доналд Трамп убедљиво савладао Камалу Харис у Масковој анкети на Иксу

Три четвртине гласача у анкети на Масковом профилу подржало је Трампа, који је на тој платформи недавно уживо разговарао са познатим милијардером
Доналд Трамп убедљиво савладао Камалу Харис у Масковој анкети на ИксуGetty © Jakub Porzycki/NurPhoto

Бивши амерички председник и републикански кандидат Доналд Трамп убедљиво је победио своју демократску противницу на новембарским изборима, Камалу Харис, у анкети коју је милијардер Илон Маск објавио на друштвеној мрежи Икс.

Потпредседница Харис прихватила је званичну номинацију своје странке раније у августу, након што је председник Џозеф Бајден објавио да се повлачи из трке. Касније је одабрала гувернера Минесоте Тима Волца да буде њен кандидат за потпредседника.

Илон Маск је, међутим, одлучио да организује сопствене, мање изборе на платформи Икс, чији је и власник.

"Пошто је много људи питало, ево једне супер ненаучне анкете", објавио је милијардер на свом налогу.

Према резултатима од среде, од 5,8 милиона гласова, скоро три четвртине би гласало за Трампа у новембру, док би око четвртина њих подржала потпредседницу Харис.

Раније овог месеца, Трамп је за Ројтерс рекао да ће размотрити именовање Маска на неку позицију у његовој администрацији. "Ако би он то желео да ради, ја бих свакако био за то. Он је бриљантан момак", рекао је републикански кандидат".

Маск је касније на Иксу написао да је "вољан да служи".

Амерички милијардер је прошле недеље интервјуисао бившег америчког председника Доналда Трампа на својој платформи. Они су се укључили у оно што је Маск рекао да је дијалог "без ограничења", а интервју је до данас прикупио више од 275 милиона прегледа.

Трамп је током разговора Харисову назвао "трећеразредном", "неспособном" и "левичарском лудачом". Кампања Камале Харис је жестоко одговорила на Трампов интервју, осуђујући "екстремизам и опасну агенду" републиканског кандидата.

Они су критиковали и "самоопседнуте богаташе који у 2024. години не могу да воде пренос уживо" јер је разговор био праћен техничким проблемима. Према Масковим речима, пренос је нападнут великим ДДоС нападом (наменско ускраћивање услуге), што је довело до техничких проблема.

image