Директор ЦИА у Приштини: Састао се са Вјосом Османи и шефом приштинске обавештајне службе

Америчка амбасада у Приштини није раније потврдила Берносву посету Космету, а РСЕ наводи да за то нису добили потврду ни из председништва тзв. Косова, нити из министарства унутарњих послова

Директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс снимљен је данас како улази у зграду председништва тзв. Косова.

Састанак је завршен нешто после 16 часова, јавила је приштинска "Коха". 

О самом састанку мало се зна, али овај албански медиј наводи да је разговору са Вјосом Османи присуствовао амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер, као и директор Косовске обавештајне агенције Петрит Ајети.

Новинарима није било дозвољено да приђу згради Председништва где се састанак одиграо.

Бернсова посета јужној српској покрајини долази након што је високи амерички обавештајац боравио у Босни и Херцеговини и Београду.

Америчка амбасада у Приштини није потврдила Берносву посету Космету, а Радио слободна Европа наводи да за то нису добили потврду ни из председништва тзв. Косова, нити из министарства унутарњих послова.

Међутим, амерички војни авион, којим је шеф ЦИА наводно допутовао у БиХ и Србију, виђен је данас у подне на приштинском аеродрому.

Екипа РСЕ снимила је данас послеподне амерички војни авион паркиран испред ВИП простора на аеродрому. Верује се да је Бернс тим авионом путовао из Сарајева у Београд.

У међувремену, 22. августа, тај авион је путовао из Београда према Бугарској, Северној Македонији и коначно Косову и Метохији, према подацима са портала за праћење летова "Флајтрадар".

РСЕ наводи да је на путу који спаја аеродром и Приштини примећена колона возила, коју је обезбеђивала полиција тзв. Косова.