Још два месеца притвора: Митрополиту Павлу позлило на суду, пребачен у болницу

Здравствено стање митрополита Павла јуче се погоршало на суду, суђење померено за 30. септембар

Суд у Кијеву продужио је притвор митрополиту канонске Украјинске православне цркве и намеснику Кијевско-печерске лавре Павлу на два месеца, рекао је његов адвокат Никита Чекман, који заступа интересе УПЦ. 

Према речима адвоката, следећа седница суда планирана је за септембар. РИА Новости додају да је украјинска телевизија "Обшествено" јавила да је суђење одложено за 30. септембар због лошег здравственог стања митрополита Павла.

Његов адвокат је открио да је митрополиту позлило јуче у суду због чега је пребачен на болничко лечење у једној од болница у Кијеву. 

Украјина је, подсетимо, покренула процес против митрополита због наводног "оправдавања оружане агресије Русије" и "нарушавања принципа равноправности грађана у зависности од њихових верских убеђења".

Митрополиту је тада одређен кућни притвор.

У јулу прошле године суд је променио одлуку и одлучио да митрополит више неће бити у кућном притвору, већ у обичном притвору, уз могућност кауције у износу од око 893.000 долара.

У августу исте године, кауција за митрополита је плаћена.

Након тога, митрополит је хитно хоспитализован и пребачен на одељење кардиохирургије где је установљено да је доживео инфаркт.