Бугарска партија Препород шаље делегацију на форум БРИКС-а у Москви

То ће бити "прилика за изградњу дипломатских односа и развој потенцијалних партнерстава са земљама широм света", рекао је лидер те бугарске партије Костадин Костадинов

Бугарска десничарска партија Препород, која је трећа по броју посланика у парламенту те земље, послаће делегацију на форум БРИКС-а у Москви касније овог месеца, преноси "Еурактив".

Земље чланице БРИКС-а, којим обе године председава Русија, састаће се у Москви како би разменили "искуства и идеје" и изградили "ефикасну пословну комуникацију са предузетницима у Русији и другим партнерским земљама", наводи се на интернет порталу партије Препород.

То ће бити "прилика за изградњу дипломатских односа и развој потенцијалних партнерстава са земљама широм света", рекао је лидер те бугарске партије Костадин Костадинов.

Истовремено, он је истакао да спољна политика Бугарске треба да буде "независна и у складу само са нашим националним интересима".

Костадинов је рекао и да ће његова странка, на позив заменика министра Међународног одељења Централног комитета Комунистичке партије Кине, послати делегацију на самит БРИКС-а у тој земљи у новембру.

Пре европских избора, делегација Препорода присуствовала је конференцији владајуће руске партије Јединствена Русија, а након посете је најављено да ће та странка постати део групе десничарске групе Идентитет и демократија у Европском парламенту.

Препород је тренутно део групе Суверениста у ЕП, у којој се између осталих налази и Алтернатива за Немачку.