Свет

"Вашингтон пост": Бела кућа разматра смањење војне помоћи Кијеву због напада на Курску област

Амерички званичници при председничкој администрацији се боје да офанзивна стратегија Кијева која зависи од америчког оружја може да доведе до заоштравања сукоба САД и НАТО против Русије
"Вашингтон пост": Бела кућа разматра смањење војне помоћи Кијеву због напада на Курску областGetty © Yasin Ozturk/Anadolu Agency

Бела кућа би могла да промени количину војне помоћи коју шаље Кијеву због упада украјинске војске у руску Курску област, пише "Вашингтон пост".

Амерички политичари нису сигурни да је таква офанзивна стратегија Кијева добра, а зависност Украјине од америчког оружја може да доведе до ескалације сукоба САД и НАТО против Русије, наводи лист.

Амерички званичник, који је желео да остане анониман, је потврдио да чланови администрације америчког председника тренутно разматрају да промене количину предстојећих пакета војне помоћи која се испоручује Кијеву управо због одлуке да се изведе напад на Курску област.

Ако је веровати другом званичнику, који је такође желео да не открива свој идентитет, у САД и даље нису до краја упознати са плановима Кијева по питању операције у Курској области.

image