Исламска држава преузела одговорност за напад на фестивалу у Немачкој

Медији су раније пренели речи очевица, који је рекао да је нападач приликом крвавог пира узвикивао "Алаху Акбар", као и да је често посећивао локалну џамију у Золингену

Терористичка Исламска држава преузела је данас одговорност за напад у петак увече на фестивалу у немачком граду Золингену, када је нападач ножем убио три особе и ранио осморо, јавља Ројтерс. Према писању "Билда", немачки истражитељи проверавају ову информацију.

Немачки "Велт" је раније данас пренео извештај полиције, у којем се наводе речи очевица, који је рекао да је нападач приликом крвавог пира узвикивао "Алаху Акбар", као и да је често посећивао локалну џамију у Золингену.

За нападачем се још трага, а немачка полиција је саопштила данас да је ухапшен тинејџер (15) који се доводи у везу са нападом на фестивалу у Золингену. Сумња се да је тинејџер знао за напад унапред, али га није пријавио полицији, преноси "Билд".

Полиција је на конференцији за медије навела да постоје индиције да је нападач убадао жртве ножем, посебно у врат.

"Након процене првих слика, претпостављамо да се радило о веома циљаном нападу у врат", рекао је директор полиције Торстен Флајс на конференцији за новинаре.